Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Δ.Σ. του ESM

22/12/2015 – 17:51

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το Δ.Σ. του ESM

 
Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών θα αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου
Εγκρίθηκε η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα από το ΔΣ του ESM.
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του ESM, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση των υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Την πληροφορία επιβεβαιώνει η Κομισιόν, ενώ η μεταφορά των χρημάτων ενδέχεται να γίνει ακόμα και απόψε το βράδυ.

Τι μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης το διοικητικό συμβούλιο του ESM για την έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος με τα προαπαιτούμενα τα οποία ψήφισε η ελληνική βουλή.
Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των δανειστών θα αρχίσει στις 18 Ιανουαρίου, με το ασφαλιστικό να αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σκόπελο των μεταρρυθμίσεων, των οποίο καλείται να περάσει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Χθες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mina Andreeva, επιβεβαίωσε τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για τα προαπαιτούμενα επιβεβαίωσε, τονίζοντας ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της υπο-δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπήρξε συμφωνία για τις εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης, εξέλιξη που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης.

www.bankingnews.gr