Δελτίο Τύπου Π.Ο.Φ.Ε.Ε. – Κοινή Σύσκεψη Φορέων Λογιστών-Φοροτεχνικών στο Ο.Ε.Ε.

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, η Ομοσπονδία μας συμμετείχε στην κοινή σύσκεψη που είχαν στο Οικονομικό Επιμελητήριο, οι Ομοσπονδίες των Λογιστών-Φοροτεχνικών (ελευθέρων επαγγελματιών και εργαζομένων) υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Κόλλια, προέδρου του Ο.Ε.Ε. με θέμα τον συντονισμό δράσεων από κοινού.

Την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Πανίδης Αβραάμ, όπου ανέπτυξε τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας.

Στην κοινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Απορρίπτουμε το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό.
  • Ζητούμε την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση.
  • Προχωράμε σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από την ημέρα που θα ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για συνέχισή της θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Καλούμε τους λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της 4ηςΦεβρουαρίου και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι την οριστική απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και δεν θα δεχθεί να καταβάλλονται εισφορές σε ανείσπρακτα έσοδα, δεν θα δεχθεί να καταστραφούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δεν θα δεχθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό που στερεί και την τελευταία ελπίδα για ένα κερδοφόρο – ελπιδοφόρο αύριο για τους νέους συναδέλφους και τέλος δεν θα δεχθεί σχέδιο νόμου που συντελεί στην αύξηση της φοροδιαφυγής.

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος Σταυρουλάκης Κων/νος
ο Α’ Αντιπρόεδρος ο Β’ Αντιπρόεδρος
Μουζάκης Αντώνιος Πάτσιας Χρήστος
ο Οικονομ. Επόπτης η Αν. Γεν. Γραμματέας
Καρκαντός Γεώργιος Τσιώρα Ανδρομάχη
ο Εφ. Δημ. Σχέσεων τα Μέλη
Χριστόπουλος Γεώργιος Πανίδης Αβραάμ
Πατέλης Νικόλαος
Γρηγορίου Θωμάς
Σιδερίδης Αστέριος