Δημοσκόπηση: Παρά τα… μνημόνια το 73% των Ελλήνων θέλει παραμονή της χώρας στο ευρώ


Δημοσκόπηση: Παρά τα… μνημόνια το 73% των Ελλήνων θέλει παραμονή της χώρας στο ευρώ

 
Το 40% των νέων 18 έως 24 ετών, πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί εναλλακτικά να στραφεί στην Ρωσία
Υπέρ της παραμονής στο ευρώ τάσσεται το 73% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του νέου οργανισμού έρευνας και ανάλυσης «διαΝΕΟσις», παρά τα τρία μνημόνια που έχουν αποδυναμώσει οικονομικά την χώρα μας, από το 2009.
Επιπλέον, το 71,5% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα χώρα, ενώ το 71,3% αναφέρει ότι έχει ακόμα να προσφέρει στη υπόλοιπη Ευρώπη.
Ένα αξιοσημείωτο της έρευνας είναι πως το 40% των νέων 18 έως 24 ετών, πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί εναλλακτικά να στραφεί στην Ρωσία.
Το αντιευρωπαϊκό, μειοψηφικό ρεύμα στην Ελλάδα υποστηρίζεται από το 17% έως και 23% του πληθυσμού, σύμφωνα με τον επιστημονικό σύμβουλο της έρευνας και αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Γεράσιμο Μοσχονά.
Κομματικά φέρεται να προέρχεται σε ποσοστό 37% από την άκρα αριστερά, 7% από της αριστερά, 10% από την άκρα δεξιά, 14% από την κεντροαριστερά και 12% από το κέντρο όπως προκύπτει από τις σχετικές απαντήσεις των ερωτηθέντων.
Η πλειοψηφία ωστόσο των ερωτηθέντων θεωρεί πως εκτός ευρώ ή ΕΕ, η κατάσταση στην Ελλάδα θα χειροτερεύσει, καθώς πλέον το φως στο τούνελ της κρίσης φαίνεται να… σβήνει.

www.bankingnews.gr