ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν χθες, 6 τρέχοντος, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων Διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας.
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, στις οποίες έλαβαν μέρος 378 εκλέκτορες από όλη την επικράτεια, επί συνόλου 410 (ποσοστό συμμετοχής άνω του 92%), έχουν ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Κορκίδη έλαβε 287 ψήφους (ποσοστό 80% του συνόλου) και κατέλαβε είκοσι (20) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Με αλφαβητική σειρά εξελέγησαν οι κάτωθι:

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΥΗ

ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΓΙΟΥΜΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΠΟΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΣ

ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Τους εκλεγέντες ακολούθησαν ως επιλαχόντες με σειρά εκλογής οι:

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ

ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΚΑΤΖΟΦΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΤΣΙΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Συνδυασμός «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» έλαβε 44 ψήφους (ποσοστό 12% του συνόλου) και κατέλαβε τρεις (3) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:
ΡΩΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ ΣΤΑΘΗΣ

Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:

ΚΑΤΣΙΚΑΒΕΛΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Συνδυασμός «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ» έλαβε 31 ψήφους (ποσοστό 8% του συνόλου) και κατέλαβε δύο (2) έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο. Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι:
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι:

ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ

ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

Για την Ελεγκτική Επιτροπή, ο Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» έλαβε 301 ψήφους, καταλαμβάνοντας και τις (5) έδρες. Με σειρά εκλογής εξελέγησαν οι κάτωθι:
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΤΑΣΟΣ
ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΟΠΟΛΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Ο επικεφαλής του πλειοψηφήσαντος Συνδυασμού κ. Βασίλης Κορκίδης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την μαζικότητα και την μεγάλη συμμετοχή που επέδειξαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του εμπορίου. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει αφενός την έντονη ενεργοποίηση των εμπόρων στα συλλογικά τους όργανα, ενόψει της βαθιάς κρίσης που πλήττει την ελληνική αγορά και αφετέρου την αναγνώριση της συστηματικής και σημαντικής συνεισφοράς της ΕΣΕΕ, ως κυρίαρχης οργάνωσης εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της χώρας.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου ε.ε., ο κ. Κορκίδης, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης υποψήφιος του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ», θα καλέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας.