Ακόμη και την πιθανότητα μονομερούς θεσμοθέτησης της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, στη Βουλή, προκειμένου να διασωθούν οι κύριες συντάξεις αφήνουν ανοικτή στην κυβέρνηση.

Ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων του αρμόδιου υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των θεσμών, την ερχόμενη Πέμπτη, η κυβέρνηση ετοιμάζει το οπλοστάσιό της, με αιχμή την πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά δύο μονάδες, για τα επόμενα τρία χρόνια, ήτοι μέχρι το 2018.

Την πρόταση αυτή φαίνεται πως έχουν ήδη απορρίψει οι θεσμοί, όμως η επίσημη τοποθέτησή τους αναμένεται την Πέμπτη. Χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του, σήμερα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα υπουργό Εργασίας, και μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter χαρακτήρισε τη συνάντηση «εποικοδομητική». Σύμφωνα με πληροφορίες, απέφυγε να τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες προτάσεις που του παρουσίασε ο Έλληνας υπουργός Εργασίας, καθώς αυτές αναμένεται να αποτελέσουν σημείο διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής των θεσμών.