Παράταση μέχρι τον Ιούνιο του 2017 στις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011 και μπορούν να φτάσουν στο 50% του έργου, θα δώσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα, από την 1η Ιανουαρίου 2016 θα δοθεί παράταση 18 μηνών στους δύο αναπτυξιακούς νόμους. Στην παράταση θα περιλαμβάνονται μόνο οι επιχειρήσεις που έκαναν αίτημα χρηματοδότησης διότι έχουν ολοκληρώσει το 50% του έργου ή εντός του επόμενου εξαμήνου (δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο) θα κάνουν αίτημα για ολοκλήρωση του 50% του έργου.

«Όλες οι άλλες επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να φτάσουν στο 50%, απεντάσσονται αυτόματα τον Ιούνιο του 2016», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Οι επιχειρήσεις που απεντάσσονται, συνέχισε ο κ. Σταθάκης, μπορούν «να αναπροσαρμόσουν προς τα κάτω» το αρχικό σχέδιο που έχουν καταθέσει.

«Θα διαμορφώσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνουν αρκεί να είναι πιο μικρό, πιο ευέλικτο, πιο συμπαγές», δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομίας, ανακοινώνοντας ότι για τους ελέγχους που γίνονται στους 80 εξωτερικούς συνεργάτες που χρησιμοποιούνται από τους καταλόγους του ΤΕΕ και του Οικονομικού Επιμελητηρίου, θα προστεθούν άλλοι 200 προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι των επενδυτικών σχεδίων και της προόδου τους.

Μάλιστα για τις επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν και έχουν βαλτώσει λόγω παρεκκλίσεων από το σχέδιο, η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα την αξιολόγησή τους ώστε να πάρουν κάποια χρήματα, έστω και αν είναι λιγότερα από το 10% που ορίζεται για τις παρεκκλίσεις.

8/12/2015
Πηγή : www.naftemporiki.gr