Από την στιγμή που επιβλήθηκαν τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες, το ελληνικό εμπόριο ένιωσε περισσότερο από ποτέ την «θηλιά» να σφίγγει. Σε μια προσπάθεια να δώσει η κυβέρνηση ανάσα σε 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες σχεδιάζει την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου.

Το αφορολόγητο αναμένεται να αποτελέσει νόμο του κράτους μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και το επιτελείο του επεξεργάζονται διψήφιο αριθμό δραστικών παρεμβάσεων στα φορολογικά έως το 2016 με στόχο την εισπρακτικά αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το δικαιότερον του φορολογικού συστήματος.

Στο παραπάνω πλαίσιο κατατίθεται εντός των ημερών στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εθελοντική δήλωση μαύρου χρήματος από καταθέσεις και θα ακολουθήσει ο νόμος για το περιουσιολόγιο. Ειδικά με το πρωτο νομοσχέδιο αναμένεται να θεσπιστεί και το «χτίσιμο» του αφορολογήτου αποκλειστικά με άυλο χρήμα (πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κ.λπ.) ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή κυρίως με τη διακράτηση του ΦΠΑ.

Πηγή: www.toxrima.gr190305