Φορολογικά κίνητρα υπέρ των εξαγωγικών επιχειρήσεων, τα οποία θα είναι συμβατά με όσα προβλέπονται από την ΕΕ, θα υιοθετηθούν δια νόμου από τις αρχές του επόμενου έτους, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Στις αρχές της επόμενης χρονιάς θα ψηφιστεί ο νόμος για τα φορολογικά κίνητρα υπέρ των εξαγωγικών επιχειρήσεων, τα οποία θα είναι συμβατά με όσα προβλέπονται από την ΕΕ, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν, στη Θεσσαλονίκη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και ο Όμιλος Νέων, Επιστημόνων και Επαγγελματιών Επαγγελματιών , HUMANS.
Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση δρομολογεί την αξιοποίηση των βιομηχανικών «κουφαριών», μέσα από την πώλησή τους σε χαμηλή τιμή.
Ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΕΘ για τη διοργάνωση τριών επιχειρηματικών συναντήσεων, δύο στη Θεσσαλονίκη και μιας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή επιχειρήσεων από τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και τις αραβικές χώρες. Ακόμη, σχεδιάζεται η διοργάνωση ετήσιου συνεδρίου και κλαδικών εκθέσεων.
Πρόσθεσε, δε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι θα συζητηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ενδεχόμενο να αξιοποιήσει η Ελλάδα τα άρθρα 107 και 108 της Συνθήκης της Λισαβόνας, που προβλέπουν την εν δυνάμει προστασία της εγχώριας παραγωγής κάτω από συνθήκες κρίσης. Συγκεκριμένα, η χώρα μας θα ζητήσει να ενταχθούν στο καθεστώς αυτό κλάδοι που συνδέονται με τις κρατικές προμήθειες.
Στο πλαίσιο των εργασιών της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και του Έτους Ελλάδας -Ρωσίας, ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών θα έρθει τον Μάιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη.

10/12/2015
Πηγή: www.euro2day.gr