Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το εορταστικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενόψει Χριστουγέννων. Αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου καθώς και τις δύο επόμενες Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.

Στην Αθήνα σήμερα καθώς και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Τις καθημερινές θα παραμένουν ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αντιστοίχως, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Στις 25 και 26 Δεκεμβρίου 2015 καθώς και την 1η και 2α Ιανουαρίου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Σημειώνεται ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο εορταστικό ωράριο κάθε πόλης, αναλόγως με τις προτάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων. Οι καταναλωτές μπορούν να πληροφορούνται το εορταστικό ωράριο που ισχύει στις διάφορες πόλεις της χώρας στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (www.esee.gr).

Οι εμποροϋπάλληλοι, όπως ήταν αναμενόμενο, υποδέχονται την αυριανή κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων με 24ωρη πανελλαδική απεργία. Την απεργία στο εμπόριο κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η οποία καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 π.μ. στην οδό Ερμού.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) επισημαίνει από την πλευρά της τα εξής:
α) όσοι από τους εργαζόμενους απασχοληθούν τις τρεις προαναφερθείσες Κυριακές θα πρέπει να λάβουν ως πρόσθετη αμοιβή το 75% του 1/25 του νόμιμου μηνιαίου μισθού τους ή του νόμιμου ημερομισθίου τους,
β) όσοι απ’ αυτούς εργαστούν πάνω από 5 ώρες δικαιούνται ρεπό μίας ημέρας μέσα στην επόμενη εβδομάδα της Κυριακής που εργάστηκαν.

Πηγή:www.kathimerini.gr