ΚΤΕΟ

Προθεσμία έως τέλος του 2015

Προθεσμία έως τέλος του 2015

 

Προθεσμία ως το τέλος του 2015 στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ να το πράξουν για να μην επιβαρυνθούν με το πρόστιμο 150 ευρώ δίνει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους οδηγούς εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Παράλληλα προβλέπεται ότι όσοι ιδιοκτήτες ΙΧ που ήταν εκπρόθεσμοι για πάνω από έξι μήνες με καταληκτική ημερομηνία την 14η Σεπτεμβρίου 2015 και τα έχουν περάσει από Τεχνικό ‘Ελεγχο μέχρι την τις 13/9/2015 δυστυχώς θα επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 150 ευρώ που θα τους επιβληθεί μέσω Taxisnet.

Έτσι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης ΙΧ πέραν του ολόκληρου παραβόλου που πλήρωσε για τον εκπρόθεσμο έλεγχο θα πρέπει να καταβάλει και τα 150 ευρώ μέσω Taxisnet.

Αντίθετα αν κάποιος άλλος ιδιοκτήτης ΙΧ που επίσης έχει λήξει το ΚΤΕΟ από τις 14 Μαρτίου του 2015 το περάσει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους είναι «τυχερός», καθώς δεν θα του επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ!

Παράλληλα σε περίπτωση που σε έναν ιδιοκτήτη ΙΧ που δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ, του επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ μέσω Taxisnet τότε οι αστυνομικοί δρεν μπορούν να τους επιβάλουν το πρόστιμο που προβλέπει η Τροχαία ύψους 400 ευρώ!