Οι 4 ειδήσεις – Η αξιολόγηση τέλη Μαρτίου κατά Τσίπρα, ο Μητσοτάκης αποκλείει εκλογές, αγροτικό καλοκαίρι και μείωση συντάξεων

Οι 4 ειδήσεις – Η αξιολόγηση τέλη Μαρτίου κατά Τσίπρα, ο Μητσοτάκης αποκλείει εκλογές, αγροτικό καλοκαίρι και μείωση συντάξεων

 
Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά; – Ότι οι μειώσεις των συντάξεων θα περάσουν….
Συνολικά 4 ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες που κρίνονται ουσιώδεις καθώς οι δύο εξ αυτών παρουσιάστηκαν στην ομάδα των διεθνών επενδυτών που ήρθαν στην Ελλάδα και οι υπόλοιπες καθορίστηκαν από το ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα

Ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός είπε στην ομάδα των διεθνών επενδυτών – Fairfax, Paulson, Ross, Capital κ.α. – ότι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου του 2016.
Στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και ο Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ.

Ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ στην συνάντηση που είχε με την ομάδα των διεθνών επενδυτών τόνισε ότι δεν θα προκαλέσει εκλογές, θα δώσει χρόνο στον Τσίπρα να περάσει όλα τα μέτρα και ταυτόχρονα η ΝΔ θα οργανωθεί με νέα ομάδα τεχνοκρατών.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι υπάρχει ανοχή….στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΔΝΤ έχει ζητήσει μείωση συντάξεων και την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού αθροίσματος για τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Η μείωση των συντάξεων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το αγροτικό και οι φορολογικές εκκρεμότητες των αγροτών θα απασχολήσουν την κυβέρνηση το Καλοκαίρι και όχι σε αυτή την φάση καθώς δεν είναι προαπαιτούμενο της πρώτης αξιολόγησης.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όλα αυτά;

Ότι οι μειώσεις των συντάξεων θα περάσουν….

www.bankingnews.gr