191486

ΔΤ ΟΕΕ : Δυναμικό ‘παρών’ από τους οικονομολόγους και λογιστές-φοροτεχνικούς στο υπ. Οικονομικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Δυναμικό “παρών” από τους οικονομολόγους και λογιστές-φοροτεχνικούς στο υπ. Οικονομικών

Αποκλείοντας συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, στην Καραγιώργη Σερβίας, οικονομολόγοι και λογιστές-φοροτεχνικοί είπαν ξανά ΟΧΙ στις προωθούμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών τους εισφορών. Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας, οι συγκεντρωμένοι-μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ενημέρωναν τους πολίτες, που περνούσαν από εκεί, και εξηγούσαν τη σημαντική και δυσβάσταχτη επιβάρυνση, που φέρνει αυτού του είδους ο κεφαλικός φόρος.

 

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, υπό τον Πρόεδρο του ΟΕΕ, Κωνσταντίνο Κόλλια, επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, στον οποίο και παρέδωσε στοιχεία, που αποδεικνύουν την επερχόμενη κατακόρυφη επιβάρυνση του συγκεκριμένου κλάδου.

 

Επίσης, επανέφερε στον κ. Αλεξιάδη το θέμα της δημιουργίας ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, μέσω της πέρα από κάθε λογική διάκρισης, που κάνει ο υπουργός Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αφήνοντας έξω οικονομολόγους και λογιστές – φοροτεχνικούς, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου.

Η επόμενη δράση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, 1/3/2016 και ώρα 10:00, με παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ προγραμματίζονται και αποκλεισμοί εφοριών σε όλη τη χώρα.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι λογιστές-φοροτεχνικοί θα απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS.

 

 

Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ

Τηλ: 2105203922