Ποσό κοστίζει να στείλεις λεφτά σε άλλη τράπεζα μέσω Internet
Οι περισσότεροι τραπεζικοί όμιλοι πλέον προσφέρουν στους πελάτες τους την υπηρεσία άμεσης αποστολής εμβασμάτων από τράπεζα σε τράπεζα στην Ελλάδα.

04 Μαρ 2016 – 09:17

Picture 0 for Ποσό κοστίζει να στείλεις λεφτά σε άλλη τράπεζα μέσω Internet

Μέσω αυτών των υπηρεσιών, η αποστολή ενός εμβάσματος γίνεται πολύ εύκολη και γρήγορη υπόθεση, καθώς τα χρήματα φτάνουν στον προορισμό τους την ίδια ημέρα που ο χρήστης θα δώσει την εντολή, ενώ σε μερικές περιπτώσεις εντός ολίγων λεπτών.

 

Βασική προϋπόθεση η εντολή για το έμβασμα να γίνει μέχρι και τις 14:30. Διαφορετικά η πίστωση γίνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται με επιπλέον κόστος, πέραν των κανονικών προμηθειών αποστολής εμβάσματος, το οποίο κυμαίνεται από 1 έως 10 ευρώ ανά συναλλαγή.

 

Το κόστος ανά τράπεζα

 

Οι νέες υπηρεσίες γρήγορης αποστολής χρημάτων από τράπεζα σε τράπεζα προσφέρονται από τρεις συστημικούς ομίλους. Συγκεκριμένα:

 

Εθνική Τράπεζα

 

Παρέχεται η υπηρεσία «Επείγοντα (urgent) εμβάσματα». Η δυνατότητα αποστολής επείγοντος εμβάσματος παρέχεται με επιπλέον χρέωση 10 ευρώ.

 

Eurobank

 

Προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 

– «Real Time Έμβασμα». Η συναλλαγή ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ ο αποστολέας ενημερώνεται με sms ή e-mail για την πίστωση των χρημάτων του.

 

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τον υπολογιστή μέσω της υπηρεσίας e-Banking, από το κινητό μέσω m-Banking, από το τηλέφωνο μέσω Europhone Banking αλλά και από τα ταμεία των καταστημάτων.

 

– Έμβασμα Express. Μπορείτε να στείλετε έως και 12.500 ευρώ προς οποιοδήποτε καταθετικό λογαριασμό ή πιστωτική κάρτα εντός Ελλάδος, είτε στα καταστήματα Eurobank και Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είτε τηλεφωνικά στο EuroPhone Banking με την οικονομικότερη τιμολόγηση της αγοράς:

 

• €3 για αποστολή σε καταθετικό λογαριασμό
• €2 για αποστολή σε πιστωτική κάρτα
• €1 για αποστολή μέσω των κέντρων αυτόματων συναλλαγών

 

Η αυθημερόν αποστολή ισχύει εφόσον η καταχώρηση του Εμβάσματος πραγματοποιηθεί Δευτέρα-Παρασκευή μέχρι τις 14:30, διαφορετικά το Έμβασμα Express αποστέλλεται την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

 

– Εμβάσματα εντός και εκτός Ελλάδας ή τακτικές πληρωμές. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, μπορείτε να αποστείλετε οποιοδήποτε ποσό προς οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

 

Επιπλέον, αν έχετε ανάγκη να στέλνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα χρήματα σε άλλες τράπεζες (π.χ. στο παιδί σας που σπουδάζει) ενημερώστε την τράπεζα και με μία απλή αίτηση «Ξενοιάζω», η Eurobank αναλαμβάνει την εκτέλεση τακτικών μεταφορών χρημάτων σε άλλες τράπεζες με αυτόματη χρέωση του καταθετικού λογαριασμού.

 

Eάν συμμετέχετε στο πρόγραμμα Δωρεάν Συναλλαγές, μπορείτε να πραγματοποιείτε μέσω του EuroPhone Banking και του e-Βanking, απεριόριστες μεταφορές χρημάτων προς όλες τις eλληνικές τράπεζες εντελώς ανέξοδα.

 

Τράπεζα Πειραιώς
Διαθέτει την υπηρεσία «Έμβασμα Online», που προσφέρει πληρωμές πραγματικού χρόνου (Real Time Payments).

 

Με το Έμβασμα Online και μόνο με 1 ευρώ επιπλέον επιβάρυνση, οι μεταφορές των χρημάτων σας σε συγκεκριμένες τράπεζες στην Ελλάδα, εκτελούνται μέσα σε δευτερόλεπτα και τα χρήματα είναι διαθέσιμα στο λογαριασμό του δικαιούχου άμεσα.

 

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για εμβάσματα σε ευρώ προς Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Αττικής και για ποσά έως 12.500 ευρώ ανά συναλλαγή.

 

fpress.gr