Φορολογικές δηλώσεις έως μέσα Μαϊου και πληρωμή σε 7 δόσεις

Εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε επτά μηνιαίες δόσεις, προβλέπει το τελευταίο σενάριο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τελεί υπό την έγκριση της τρόικας.

Όπως προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού ΟικονομικώνΤρύφωνα Αλεξιάδη, η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να ολοκληρωθεί στα μέσα Μαϊου, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται επίσης στα τέλη Μαϊου.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, σημείωσε (στον Ant1) ότι η πρόταση του υπουργείου αφορά επτά μηνιαίες δόσεις, χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει προταθεί στους δανειστές και για το οποίο αναμένεται η απάντησή τους.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων απαιτείται η ψήφιση διαφόρων διατάξεων στη Βουλή, αφενός σχετικά με τις αλλαγές στις δόσεις (μέχρι σήμερα προβλέπονται τρεις διμηνιαίες καταβολές) αλλά και για τηνακύρωση των τεκμηρίων, προκειμένου για φορολογούμενους με ελάχιστα εισοδήματα το περασμένο έτος, από περιστασιακή απασχόληση χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Εκκρεμεί παράλληλα η ψήφιση διάταξης σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι διατάξεις αυτές αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή «ίσως και εντός της εβδομάδας».

Όσον αφορά στο νέο φόρο ακινήτων, σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, η εξόφλησή του κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο.

Πηγή: www.euro2day.gr